Tien innovaties onderzocht op reductie fijnstofemissie

Tien innovaties onderzocht op reductie fijnstofemissie
01 jul 2017

Van tien leveranciers worden vanaf september 2017 innovaties onderzocht op de reductie van fijnstofemissie uit de veehouderij. Een expertpanel koos de bedrijven uit 21 aanmeldingen. Ook FreshlightAgri staat op de lijst.

„Het expertpanel keek onder andere naar kosten per dierplaats per jaar (in relatie met te verwachten reductie), toepasbaarheid in bestaande stallen en (ook) verbetering van het binnenklimaat”, vertelt projectmanager Jan Workamp, die zelf geen onderdeel uitmaakt van het expertpanel. „We willen komen tot het kengetal kosten per dierplaats per jaar, per 10 procent reductie.” Een techniek die meer fijnstof reduceert, mag ook meer kosten, volgens Workamp.

Lees het hele artikel op pluimveeweb.nl

Share

Door gebruik te maken van onze website, geeft u ons toestemming cookies te gebruiken. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten